glgouda

Groepsreizen Europa

Als expert op het gebied van Groepsreizen binnen Europa is Simi de grootste reisorganisatie gericht op jongeren. Je boekt actieve rondreizen, avontuurlijke vakanties en heerlijke relaxvakanties, samen met een groep jongeren. Schrijf je in voor een avontuurlijke groepsreis binnen Europa en ga voor een combinatie van cultuur, natuur en actie.

Een kleine greep uit het reisaanbod voor jongeren:

Groepsreizen Ierland

Met top bezienswaardigheden op het programma zoals:

The Cliffs of Moher

Een van de meest iconische en adembenemende natuurlijke bezienswaardigheden van Ierland zijn de Kliffen van Moher. Gelegen aan de westkust van het land, rijzen deze kliffen op tot wel 214 meter boven de Atlantische Oceaan. Het is een ideale plek voor wandelaars en natuurliefhebbers. We maken dan ook een mooie wandeling langs de kliffen tijdens deze groepsreis.

De Ring of Kerry

Een schilderachtige route die je meeneemt door de betoverende landschappen van het zuidwesten van Ierland, de Ring of Kerry staat bekend om zijn groene heuvels, rustige meren en charmante dorpjes. Onderweg kom je prachtige kastelen, zoals Ross Castle, en mystieke ruïnes tegen die getuigen van de rijke geschiedenis van het gebied.

Dublin, de Levendige Hoofdstad

De bruisende hoofdstad van Ierland, Dublin, is doordrenkt van geschiedenis en cultuur. Bezoek het Trinity College, waar het Book of Kells wordt bewaard, en geniet van een wandeling langs de rivier de Liffey. Ontdek de levendige sfeer in Temple Bar, beroemd om zijn pubs, live muziek en kunstgalerijen.

Een minder bekende, maar bijzonder mooie reisbestemming is Bulgarije!

Bulgarije, gelegen in Zuidoost-Europa, is een land dat doordrenkt is van geschiedenis en gezegend met diverse natuurlijke landschappen. Hier zijn enkele van de hoogtepunten die de charme van Bulgarije belichamen.

Het Rila-klooster

Verscholen in het Rilagebergte is het Rila-klooster, een UNESCO-werelderfgoed. Het klooster, opgericht in de 10e eeuw, staat bekend om zijn kleurrijke fresco’s en houtsnijwerk. De sfeer van spiritualiteit en de omliggende natuur maken dit klooster tot een must-see bestemming.

Plovdiv, de Oude Stad

Plovdiv, een van de oudste steden van Europa, ademt geschiedenis. Verken het oude theater, dat dateert uit de 2e eeuw voor Christus, en wandel door de geplaveide straten van de oude binnenstad. De mix van Thracische, Romeinse en Ottomaanse invloeden geeft Plovdiv een uniek karakter.

De Rila-meren

Voor natuurliefhebbers is een bezoek aan de Rila-meren een absolute aanrader. Dit serene berggebied herbergt een reeks glinsterende bergmeren, omgeven door weelderige bossen. Het is een ideale bestemming voor wandelaars die op zoek zijn naar rust en een prachtig uitzicht.

Altijd populair voor groepsreizen is het zonnige zuiden van Kroatie

Split, gelegen aan de prachtige Adriatische kust, is een stad die doordrenkt is van geschiedenis en doordrongen van moderne charme. Hier zijn enkele hoogtepunten van deze kustparel.

Het Paleis van Diocletianus

Het hart van Split wordt gevormd door het paleis van Diocletianus, een indrukwekkend Romeins paleis dat in de 4e eeuw werd gebouwd. Wandel door de smalle straatjes en ontdek de historische architectuur, terwijl je geniet van winkels, restaurants en kunstgalerijen die in de oude muren zijn gevestigd.

De Riva-promenade

De levendige Riva-promenade is de ideale plek om te genieten van de mediterrane sfeer. Met uitzicht op de haven biedt deze boulevard talloze cafés, bars en winkels. Het is een geweldige plek om te ontspannen, te genieten van een kopje koffie en de lokale bevolking te observeren.

Marjan-heuvel

Voor een panoramisch uitzicht over de stad en de Adriatische Zee, beklim de Marjan-heuvel. Dit natuurpark biedt wandelpaden, dennenbossen en middeleeuwse kapellen. Het is een oase van rust, weg van de drukte van de stad.

Ook het noorden van Griekenland leent zich goed voor groepsreizen

Thessaloniki, gelegen aan de Egeïsche Zee, is een levendige stad doordrenkt van geschiedenis en culturele diversiteit. Hier zijn enkele hoogtepunten van Thessaloniki en de nabijgelegen gebieden.

De Witte Toren

De iconische Witte Toren aan de waterkant van Thessaloniki biedt een panoramisch uitzicht over de stad en de zee. Het is een symbool van de stad en herbergt een museum dat de geschiedenis van Thessaloniki illustreert.

Rotunda van Galerius

De Rotunda, oorspronkelijk gebouwd als mausoleum, heeft gediend als mausoleum, tempel, en kerk. Het is een fascinerend voorbeeld van architecturale veelzijdigheid en herbergt indrukwekkende mozaïeken.

Chalkidiki’s Prachtige Stranden

Op korte afstand van Thessaloniki liggen de betoverende stranden van Chalkidiki. Met gouden zandstranden en kristalhelder water zijn plaatsen als Kassandra, Sithonia en Athos ideale bestemmingen voor zonaanbidders en liefhebbers van de Egeïsche Zee.

Welke groepsreis het best bij jou past is afhankelijk van wat je precies zoekt in een vakantie. Europa is divers, met veel geschiedenis, culturele ontdekkingen en afwisselende natuur. Een vakantie in Europa is vaak goedkoper dan een verre reis.