glgouda

Beziens
waardigheden in Gouda

david-martinez-torres-Cv-iaVT8we4-unsplash

Bezienswaardigheden in Gouda

Er zijn veel steden in Nederland die heel mooi zijn en veel betekenen voor het land. Zo kan je met je gezin naar een stad gaan en kan je vaak leuke dingen doen. Je kan ervoor kiezen om bijvoorbeeld een dagje Amsterdam te doen, maar je kan ook kijken naar een andere stad. Zo heb je in Zuid-Holland ook mooie steden zoals Rotterdam, maar kan het zijn dat je dit iets te druk vindt. Echter heb je nog een andere keuze en kun je een kijkje nemen naar Gouda. Gouda is een stad die in Zuid-Holland ligt en daarmee ook midden in de randstad ligt. Dit is een mooie stad en heeft ook veel historie, zo is het een hele oude stad en staat het bekend om vele dingen. Er zijn ook veel bezienswaardigheden die je kan tegenkomen in Gouda en dit kan vooral leuk zijn om naar te kijken als je hier bent voor een uitje. Gouda staat vooral bekend om zijn kaas en is hierdoor in de hele wereld bekend. Iedereen kent namelijk Goudse kaas en iedereen weet ook dat dit in Gouda oorspronkelijk komt.

Welke bezienswaardigheden?

Je zult je natuurlijk afvragen welke bezienswaardigheden je kan tegenkomen in Gouda? Zo heb je bijvoorbeeld de natuurparken waar je terecht kan en hier het naar je zin hebben. Echter zijn er ook veel mooie gebouwen waarna je kan kijken als je in Gouda bent. Zoals eerder gezegd is de stad al heel oud en kan je dit terug zien aan de woonhuizen. Ook heb je veel verschillende monumenten in Gouda waar je naar kijken. Zo heb je de oude kerk die midden in Gouda staat en is deze al heel oud. Daarnaast staat deze kerk op de grote markt in Gouda en heb je iedere week hier ook een markt waar je naar toe kan gaan. Ook heeft de stad Gouda veel meer belangrijke en oude monumenten waar je naar kan kijken.

Activiteiten

Als je van plan bent om een bezoekje te brengen aan Gouda kan je ook kijken naar de activiteiten. Zo kan je zoals eerder gezegd naar bezienswaardigheden kijken, maar kun je ook andere dingen doen. Een kaasproeverij kan bijvoorbeeld heel leuk zijn omdat in Gouda ook veel kaas gemaakt wordt. Ook kan je naar de grote markt gaan en kan je ook kijken naar de meerdere winkels in Gouda.

MEER TE WETEN KOMEN

Opgroeien
Dagje uit