glgouda

Tips voor een vakantie in Turkije in de herfstvakantie

Hou jij ook zo van Turkije, met haar prachtige kusten, mooie plaatsjes en karakteristieke gebouwen? Dit land is uitermate geschikt voor het beleven van een zonvakantie. Er zijn een heleboel stranden waar je kunt genieten van de zon en de zee! Heb je er al eens over nagedacht om in oktober op een zonvakantie te gaan naar Turkije? Dit biedt namelijk een heleboel voordelen ten opzichte van een zonvakantie in het hoogseizoen!

Op vakantie naar Turkije in de herfstvakantie

Wie namelijk in het hoogseizoen naar Turkije op vakantie gaat, betaalt het volle pond voor deze vakantie. Het frappante hieraan is dat het in de maanden van het hoogseizoen in Nederland – juli en augustus – juist het meest warm is van het jaar. Je hebt in Nederland dan ook de meeste kans op warme en zonnige dagen in juli en augustus. Misschien kun je wel een paar keer op vakantie en kun je er dus zowel in de zomer als in de herfstvakantie even tussenuit. Maar het kan ook best zijn dat je het met één vakantie zult moeten doen. Waarom dan niet op zonvakantie in oktober? Wil je weten wanneer de herfstvakantie valt? Op de website van de Rijksoverheid kan je alle schoolvakanties vinden.

Meer dagen met zon

Op deze manier geniet je namelijk van meer zonnige dagen per jaar dan wanneer je in het hoogseizoen weg zou gaan. In oktober regent het meestal in Nederland. Het zou toch heerlijk zijn om er juist dan even tussenuit te gaan? Turkije heeft als land echt wat te bieden als je op zoek bent naar een mooie omgeving om een leuke zonvakantie te houden. Natuurlijk om te beginnen vanwege de prachtige, langgerekte stranden met zeeën, waarvan de temperatuur in oktober nog steeds perfect is om in te zwemmen. Maar Turkije heeft meer te bieden dan alleen het strand. Denk bijvoorbeeld eens aan de Turkse keuken.

Bezienswaardigheden in Turkije

Turkije is dan ook een populaire bestemming voor een zonvakantie. Niet voor niets komen er per jaar wel 12 miljoen toeristen naar Turkije om te genieten van het land en haar cultuur. Bekijk bijvoorbeeld de stad Istanbul eens en neem een bezoekje aan de prachtige eeuwenoude badhuizen. Of ga eens naar het prachtige Lara, wat ook wel bekendstaat als het ‘Las Vegas’ van Turkije. Het staat er vol met prachtige thematische hotels. Er zijn zelfs watervallen te vinden, die uitkomen in de zee: een prachtige bezienswaardigheid!

Turkije perfect voor zonvakantie

Maar er is meer te zien in Turkije. Ga eens naar het gebied Cappadocië. Dit is een surrealistisch gebied, dat nog het meeste wegheeft van een maanlandschap. Als je één van de plaatsjes in dit gebied bezoekt, kunt je een indruk krijgen van hoe men vroeger in de rotsen woonde. Of neem eens een kijkje in een van de mooie parken in Turkije, waar je veel flora en fauna zult tegenkomen! Je zult je dus niet snel vervelen in dit prachtige, historische land.

De top-5 mooiste Turkse badplaatsen in de herfstvakantie

In Turkije heb je veel badplaatsen met heerlijke luxe en betaalbare all-inclusive resorts. Hier kun je relatief voordelig een weekje in alle luxe verblijven. Hieronder vind je onze 5 favoriete bestemmingen in Turkije voor een heerlijke herfstvakantie.

Antalya

Start je avontuur in Antalya, de parel van de Turkse Rivièra. Deze stad ligt tussen het Taurusgebergte en de Middellandse Zee. Wanneer je door de geplaveide straatjes van de oude stad Kaleiçi wandelt, waan je je in een andere wereld. De historische Ottomaanse huizen, de eeuwenoude Hadrianuspoort en de minaretten die boven de stad uitsteken, vertellen verhalen van vervlogen tijden. Neem een duik in het Konyaaltı-strand of geniet van de watervallen van Düden die zich sierlijk in de zee storten.

Side

Reis vervolgens naar Side, een stad die dateert uit de 7e eeuw voor Christus. Deze plaats combineert prachtige stranden met Grieks-Romeinse ruïnes. Je kunt er uren dwalen tussen de Tempel van Apollo en het oude theater. Als je de zon ziet ondergaan achter de tempel, begrijp je waarom zoveel mensen verliefd worden op deze plek. Het zachte zand van de stranden nodigt uit voor ontspanning, terwijl de nabijgelegen Manavgat watervallen voor verkoeling zorgen op hete dagen.

Bodrum

Zet vervolgens koers naar Bodrum, de stad die bekendstaat om haar levendige nachtleven en haar historische bezienswaardigheden. Het majestueuze kasteel van Sint Petrus domineert de skyline en herbergt een fascinerend onderwaterarcheologisch museum. De oude stad, met haar witgekalkte huizen en bloemrijke straten, is een genot om doorheen te slenteren. De stranden van Bodrum zijn divers; van intieme baaitjes tot uitgestrekte zandstranden, je vindt hier voor ieder wat wils.

Marmaris

Marmaris is de volgende halte, een stad die bruist van energie. De jachthaven is gevuld met luxe boten en de boulevard is een aaneenschakeling van restaurants, bars en winkels. Maar Marmaris is meer dan alleen feesten. Je kunt er zeilen op de azuurblauwe zee, het oude kasteel van Marmaris bezoeken of je verdiepen in de natuurlijke schoonheid van het Nimara-grotgebied. Vergeet ook niet de dagtochten naar nabijgelegen eilanden en baaien, die je de kans geven om afgelegen paradijsjes te ontdekken.

Belek

Eindig je reis in Belek, een oase voor golfliefhebbers en natuurfanaten. Hier vind je enkele van de beste golfbanen van Turkije, omgeven door dennenbossen en met uitzicht op de zee. Maar ook als je geen golfer bent, heeft Belek veel te bieden. De lange, gouden stranden zijn perfect voor zonnebaden en het nabijgelegen Koprulu Canyon National Park biedt avonturen zoals raften en wandelen.