glgouda

Deze bezienswaardigheden in Volendam mag je niet missen

 

Volendam heeft vele bezienswaardigheden die je absoluut niet mag missen tijdens je bezoek. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de wereldberoemde Volendamse dijk met zijn gezellige sfeer en prachtige uitzicht op het Markermeer. Ook het kunstzinnige Hotel Spaander met meer dan 1400 schilderijen en enkele typisch Volendamse activiteiten zoals een foto in klederdracht, een boottocht naar Marken en een visje eten op de dijk zijn een must-see. Slenter ten slotte door het historische centrum van Volendam en stap op de boot naar Marken om het rustigere, traditionele vissersdorp te ontdekken.

De wereldberoemde Volendamse dijk

De Volendamse dijk is een van de bekendste bezienswaardigheden van Volendam en mag je dan ook absoluut niet missen tijdens je bezoek. Op de dijk vind je gezellige restaurants en terrassen waar je kunt genieten van het adembenemende uitzicht over de haven en het Markermeer. De dijk staat wereldwijd bekend om zijn typische sfeer en wordt vaak bezocht door toeristen. Of je nu wilt genieten van een heerlijke maaltijd of gewoon wilt wandelen langs het water, de Volendamse dijk is een must-see tijdens je bezoek aan Volendam.

Het kunstzinnige Hotel Spaander

Een van de meest bijzondere bezienswaardigheden in Volendam is het kunstzinnige Hotel Spaander. Dit hotel wordt ook wel het meest kunstzinnige hotel van Nederland genoemd, vanwege de meer dan 1400 schilderijen die er hangen. Het hotel bevindt zich in een monumentaal pand tussen het Markermeer en de Volendammer dijk. Hoewel het hotel zelf commercieel is, kun je hier gratis binnenlopen om te genieten van de indrukwekkende hoeveelheid kunstwerken. Vanwege de bijzondere sfeer en de prachtige collectie van schilderijen is Hotel Spaander zeker een bezoek waard tijdens je verblijf in Volendam.

Typisch Volendamse activiteiten

In Volendam zijn er enkele typisch Volendamse activiteiten die je niet mag missen tijdens je bezoek. Wat dacht je bijvoorbeeld van een foto in klederdracht? Hiermee krijg je een uniek aandenken aan je bezoek aan dit gezellige dorp. Ook kun je een boottocht maken naar Marken, een rustig vissersdorpje vlakbij Volendam. Hier kun je genieten van de authentieke charme en rustige sfeer, die minder toeristisch is dan Volendam zelf. Verder is een bezoek aan de Volendamse dijk een must, waar je kunt genieten van uitstekende restaurants en terrassen. Tot slot kun je een visje eten op de Dijk, wat een echte Volendamse ervaring is.

Het oude centrum van Volendam

Het oude centrum van Volendam is een must-see tijdens je bezoek aan dit gezellige dorp. De straatjes zonder vast omlijnd stratenpatroon maken het net een doolhof en zorgen voor een charmante sfeer. Slenter door de smalle steegjes en laat je verrassen door de historische gebouwen en gezellige pleintjes. Hier vind je ook vele leuke winkeltjes en restaurants waar je kunt genieten van typisch Hollandse gerechten. Het oude centrum van Volendam is een geweldige plek om even te ontsnappen aan de drukte van de toeristische dijk en te genieten van de authentieke sfeer van het dorp.

Een bezoek aan Marken

Als je in Volendam bent, mag een bezoek aan het nabijgelegen vissersdorp Marken niet ontbreken. Marken wordt gezien als de traditionele versie van Volendam, maar is veel rustiger en minder toeristisch. Je kunt Marken gemakkelijk bereiken met de Volendam Marken Express bootdienst. Tijdens je bezoek aan Marken kun je genieten van de authentieke charme van dit rustige vissersdorp, met zijn historische gebouwen en gezellige pleintjes. Ontdek de traditionele klederdracht, maak een wandeling langs de haven en geniet van verse vis in een van de lokale restaurants. Een bezoek aan Marken is een geweldige manier om de traditionele kant van deze regio te ontdekken.