glgouda

De stad Gouda

who-s-denilo-cvchSJpMBk4-unsplash

De stad Gouda

Een van de oudste steden in Nederland is Gouda, daarnaast is het ook nog eens een stad waar je veel kunt doen. De stad Gouda bevindt zich in Zuid-Holland en ligt ook centraal. Gouda is een stad die heel kenmerkend is, zo zijn er veel oude woonhuizen en ziet dit er heel mooi uit. Ook staat Gouda heel erg bekend in de wereld en dit komt door Goudse kaas. Zo heeft iedereen hier wel een keer over gehoord. Zelfs in Amerika hebben mensen over de kaas gehoord en is het wereldberoemd. Gouda is zoals eerder gezegd een hele oude stad en bestaat al sinds het jaartal 1000. Dit kan je zien aan de oude gebouwen, maar ook aan de mooie kerk die centraal staat in Gouda. Het is vooral een leuke stad om een keer te bezoeken met je gezin. Ook kan je natuurlijk met je vrienden hier naartoe gaan en kan je er veel leuke dingen doen. Het voordeel van Gouda is dat het ook heel centraal ligt en diep in de randstad zich bevindt. Dit zorgt ervoor dat jij jezelf makkelijker kan vervoeren en kan je de metro pakken naar bijvoorbeeld Rotterdam, maar ook naar een andere stad in de randstad.

Activiteiten binnen en buiten Gouda

Als je op bezoek gaat naar Gouda kan je hier veel leuke dingen doen. Zo staat Gouda bekend om zijn winkels, maar ook om de natuurparken. In deze parken kan je gezellig rondlopen met je familie en kan je veel leuke dingen doen. Vooral als je van de natuur houdt kan dit een goede optie voor je zijn en kan je hier leuke dingen doen. Ook heb je hier veel restaurants waar jij met je vrienden of met je gezin gezellig kunt eten. Zo kan je gerechten proeven die speciaal zijn voor Gouda en kunnen deze heel lekker zijn.

Historie

De historie van Gouda is heel breed en kan je hier ook veel over terug zien in de stad zelf. Zo heeft de stad meerdere monumenten die al heel oud zijn. Als je de kerk ziet kan je dit al snel terugzien en zie je dat deze heel oud is. De stad was vooral heel belangrijk in de eerdere tijden omdat het veel gebruikt werd door de binnenvaart. Heel veel schepen gingen door deze stad en deden hier ook handel. Daarom is de stad Gouda uitgegroeid tot een van de belangrijkste steden.

MEER TE WETEN KOMEN

Opgroeien
Dagje uit